Başkan Anne’den çocuklara eğitim desteği

Güncel / Yerel Yönetimler

Başkan Anne’den çocuklara eğitim desteği

 Hayat pahalılığı velilerin belini bükerken, Balçova’da her yıl olduğu gibi bu yıl da geçim zorluğu çeken ailelere eğitim desteği veriliyor.




Eğitimde Adalet hedefiyle, eğitim kurumlarına desteğiyle toplumun tüm kesimlerinin takdirini toplayan Balçova Belediyesi, bu yılda eğitim desteklerine devam ediyor.

 

Artan hayat pahalılığı her yönden olduğu gibi eğitim masraflarında da vatandaşların belini büküyor. Her çocuğun eşit eğitim hakkına sahip olması için çalışmalarını sürdüren Balçova Belediyesi de vatandaşların artan eğitim masrafları karşısında zorlanmamaları için geçim sıkıntısı çeken ailelere destek vermeye devam ediyor. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçları Balçova Belediyesi tarafından karşılanıyor. Bu desteğin en önemli özelliği ise çocukların verilen yardımdan haberlerinin olmaması.

 

Sistemin nasıl işlediği hakkında bilgi veren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Ne yazık ki şu anda ülkemizde adaletsiz bir eğitim sistemi var. Bunun üzerine bir de hayat pahalılığı vatandaşımızı çaresiz bırakıyor. Biz her yıl yaklaşık 1500 çocuğumuzun okul kıyafetlerini ve kırtasiye ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Bizim uyguladığımız sistem de çocuklar ailelerinin bu yardımı aldığını bilmiyor. Normal bir mağazadan gidip alışverişini yapıyor. Ürün çeşitliliğini de sağlayarak tek tip bir görüntünün oluşmamasını sağlıyoruz. Bu konuda Meclis Üyelerimizin de desteği ile Balçova Belediyesi olarak ailelerimizin yanında oluyoruz” diye konuştu.

 

 




Bu haber 18.9.2023 10:07:34 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Başkan Anne’den çocuklara eğitim desteği

  • Karabağlar Üçyol Hayvan Sağlığı Merkezi kısırlaştırmalara devam ediyor

  • İZSU ve itfaiye ekipleri seferber oldu

  • Gaziemir’de kültür, sanat ve spor kurslarına kayıtlar başladı

  • CHP İzmir'de kongre sonlandı… O Başkanlara Çizik Şoku!

  • CHP İzmir’de 2 Adaylı Kongre… İşte Listeler!

  •   Akar’ın Çiğli Gençlik Kolları İle İlgili İddiasına Başkan Kotan’dan Jet Yanıt: “Gençlik Kolları Arbedeyi Önlemeye Çalışıyordu”

  • CHP İzmir'de kongre günü... Blok Liste Önergesi Salonu Birbirine Kattı! Blok Listeli Seçim

  • AK Partili Boztepe’den Büyükşehir’e Çiğli Planları Tepkisi: “Neden Başka İlçeye Farklı, Diğer İlçeye Farklı Karar Uygulanıyor?”

  • Ağır sanayi şirketleri kent içinden taşınacak

  • CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: “Burası İran Değil Türkiye!”

  • Beydağ’dan Yükselen Kestane Unu Çölyak Hastalarına Derman Oluyor

  • CHP İzmir'de kongre heyecanı star alıyor!

  • Psikolog Deniz Bağdaş’tan velilere öneriler

  • Kadın forumlarının dördüncü durağı Kemalpaşa

  • Buca bağlarında hasat başladı

  • Bornovalı cimnastikçiler başarıya doymuyor

  • Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır

Benzer Haberler