WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından 2017 yılından bu yana yürütülmekte olan Küçük Ölçekli Balıkçılık Ortak Yönetimi Projesi kapsamında, 30-31 Mayıs 2022 tarihlerinde Foça Ekosistem Temelli Balıkçılık Yönetim Planı 2. Çalıştayı gerçekleştirildi.
Küçük ölçekli balıkçılığın sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak amacıyla katılımcı bir yönetim planını hazırlamayı amaçlayan çalışmaya; 12 farklı kurumu temsilen 30 kişi katıldı. Bölgede uzun zamandır çalışan akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu temsilcileri ve küçük ölçekli balıkçılar, sorunların belirlenmesi ve konuların önceliklendirilmesi için risk değerlendirme yöntemini kullanarak birlikte çalıştı.
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ‘‘Foça’da Ekosistem Temelli Balıkçılık Yönetim Planı’’ 2. Çalıştayı konuşmasında; ‘‘İlçemiz özelinde balıkçılığın geçmişten günümüze incelendiği ve balık türlerinin korunması amacıyla gerçekleşen bu önemli buluşma için katkı koyan herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım.’’dedi
Küçük Ölçekli Balıkçılık ‘12 metre ve daha küçük teknelerle, kıyısal alanlarda, sezonluk, tam ya da yarı zamanlı yürütülen, elde edilen ürünlerin çoğunlukla yerel ve iç pazara sunulduğu günübirlik balıkçılık faaliyetleri olarak kabul edilir.
‘Balıkçılıkta Ortak Yönetim’ yaklaşımı, Küçük Ölçekli Balıkçılığın sürdürülebilir hale getirilmesi için en akılcı ve uygulanabilir örnek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu haber 1.6.2022 20:43:46 tarihinde eklenmiştir.

Foça’da Ekosistem Temelli Balıkçılık Yönetim Planı Çalıştayı

Çiğli Meclisi’nde “GEZİ” tartışması

“Bu yaz asfaltlamaya ağırlık vereceğiz”

CHP'li meclis üyeleri Cumhur İttifakı ile ortak oy kullandı…Arda: İnsanlar 10 yıldır mağdur! Yarın ne olacak?

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli;“Gönül Seferberliği’ne ‘Gönül Kapı’larını ekliyoruz.”

İzmir’in modaya yön veren üç fuarı tanıtıldı…Soyer: “Olağanüstü başarılara imza atmaya hazırız”

KİT komisyonunda bir ilk yaşandı…Bankalar çoğunluğu sağlayamadı toplantılar ertelendi

CHP’li Bülbül’den şeker kararına tepki!

Başkan Soyer'den buğday üreticisine büyük müjde!

3600 ek göstergenin kapsamı belirlendi

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'hakaret' davası ertelendi

Sudan’la yapılan tarımsal anlaşmanın suyu çıkmış!Anlaşma var, taahhüt var verilen bir karış toprak bile yok

“Geçmişten Bugüne Kemik Üzerine Minyatür ve Resim Sergisi” açıldı

Batı Anadolu Rallisi Çeşme başlıyor!

Bergama Tiyatro Festivali başlıyor

CHP’li Purçu: “Devlet Vatandaşın Onurunu Korumalı”

Bir zam da suya geldi!

Arslan: “AKP Demek Zam Demek”

2022© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.