Başkan Soyer açıkladı, İzmir`in umut hareketinde son durum!

Ana Manşet / Güncel / Yerel Yönetimler

Başkan Soyer açıkladı, İzmir`in umut hareketinde son durum!

Afet bölgesine şimdiye kadar 121 TIR, 82 kamyon, 3 uçak, 2 gemi insani yardım malzemesi gönderildi.




EHAEGE- Türkiye'yi yıkan Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından ülke çapında seferberlik ilan ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de afet bölgesindeki yaraları sarmak için 'Umut Hareketi' başlatmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer bu kapsamda bölgeye yardımlarda son durumu açıkladı;

Depremin ilk anından itibaren İzmirliler ve İzmir BŞB olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Şimdi mücadelemizi farklı bir seviyeye çıkaracağız. Dün 24 saat içinde 29 tır, 40 kamyon ile insani yardım malzemelerini Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Osmaniye, Hatay, İskenderun, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya doğru yola çıkardık.4.gün itibariyle toplam 121 tır, 82 kamyon, 3 uçak, 2 gemi ile 464 bin adet battaniye, 4.gün itibariyle toplam 121 tır, 82 kamyon, 3 uçak, 2 gemi ile 464 bin adet battaniye, 7 bin adet yorgan, 3 bin 500 adet yastık,  809 bin parça giyim malzemesi, 16 bin 500 hijyen paketi, 8 bin paket hijyenik ped, 20 bin gıda paketi,  28 bin 500 bebek bezi ve maması, 465 bin litre içme suyu ve tonlarca insani yardım malzemesini deprem bölgelerine gönderdik.

Çok yakında, Osmaniye’den sonra Hatay, Maraş ve Adıyaman'da çadır kentler kuracağız.  Bu çadır kentlerimizde binlerce vatandaşımızın barınma, beslenme, giysi vb. her türlü temel ihtiyaçlarını karşılayacağız.  Aşevimiz aracılığıyla günde 3 öğün yemek servisi yapılacak. Çadır kentlerimizde çocuklar ve kadınlar için özel destek ekiplerimiz de olacak.

 




Bu haber 10.2.2023 09:20:37 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Son Dakika: Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı 18 bin 342'ye yükseldi

  • Gaziemir Belediyesi’nin sağlıkçıları depremzedelere şifa oluyor

  • Başkan Soyer açıkladı, İzmir'in umut hareketinde son durum!

  • Enkazdan çıkarılan en küçük can!

  • Enkazda doğan 'mucize' bebek için başvuru seli!

  • CHP Lideri AFAD ile ilgili o çarpıcı raporu açıkladı! Erdoğan seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz!

  • Kınık Polyak Kurtarma Timi 12 vatandaşı enkaz altından sağ olarak çıkardı

  • Türkiye'de eğitime 20 Şubat'a kadar ara!

  • Eli öpülesi analar depremzedeler için Bergama’da ekmek pişiriyor

  • OHAL kararı Meclis'te AK Parti ve MHP oyları ile kabul edildi

  • Akşener: “Bu karmaşanın temeli tek adam sistemi”

  • Narlıdere Belediyesi Ekipleri, Acil İhtiyaç Duyulan Nebulizatörleri Kısa Sürede Deprem Bölgesine Ulaştırdı

  • Son Dakika... Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı sayısı 17 Ağustos depremini geçti: 17 bin 674

  • Deprem Bölgesi’nden dönen Başkan Soyer’den çarpıcı açıklamalar; “Devlet yoktu, biz hayal görmedik, 4 şehirde koordinasyon merkezi kuruyoruz!”

  • Son Dakika... Tüm memur maaşları 11 Şubat'ta ödenecek

  • Bergama Belediyesi deprem bölgesine iş makinesi ve personel gönderdi

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli depremzedeler için kan bağışı yaptı

  • Mutfak, Afetzedeler İçin 24 Saat Üretimde

Benzer Haberler