Başkan Gümrükçü “Sanal Çiğli” için tarih verdi: Yılbaşında hayata geçiyor

Güncel / Yerel Yönetimler

Başkan Gümrükçü “Sanal Çiğli” için tarih verdi: Yılbaşında hayata geçiyor

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 4 aşamadan oluşan “Sanal Çiğli” uygulaması kapsamında devam eden Yapı Stoku Envanteri çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.




Başkan Gümrükçü, “Yılbaşına kadar tamamlamayı düşündüğümüz risk haritası ve kent envanteri, kentsel dönüşüm alanında da bize yol gösterecek” dedi.

Başkan Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde dirençli kent yaratma vizyonuyla başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında son aşamaya gelindi. 4 aşamalı uygulamanın; ilk üç aşaması olan dron çekimi, saha bina envanteri ve imar arşivi taraması tamamlandı. Son aşamaya geçilen çalışmalarda sokak sokak gezilerek binaların fotoğraflarının çekimine devam ediliyor. Yılbaşına kadar sonuçlandırılması öngörülen çalışmalar kapsamında kentteki tüm yapıların yaşı, ruhsat bilgileri ve fiziki koşullarının yer aldığı bina kimlikleri oluşturulacak.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “GÖNÜLLÜ GENÇLERİ BEKLİYORUZ”

Sanal Çiğli uygulamasının son aşaması olan bina fotoğraflarının çekilmesi çalışmalarının bir an önce tamamlanması için gençlere çağrıda bulunan Başkan Gümrükçü, “İlçemizdeki yapıların fiziki durumlarını değerlendirerek Çiğlimizi olası bir depreme karşı daha dirençli kılmak adına başlattığımız yapı stoku çalışmalarımıza gönüllü gençlerimizin desteğini bekliyoruz. Gelin geleceğimizi birlikte koruyalım” dedi.

“İKİ MİLYON SAYFA TARADIK”

Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Gümrükçü, “Çiğli’de ortalama 100 kilometrekarelik bir alanda 2 santimetreye kadar hassasiyetli dron çekimi yaptık. Çiğli’yi dron çekimiyle 3 boyutlu olarak tasarladık. Bunun analiz çalışmaları devam ediyor. Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri ve belediyemizin mühendisleriyle sahada bina envanter çalışması başlattık. 9 aydır imar arşivinde 2 milyona yakın sayfa taradık. En büyük 2 mahallemizi bitirdik. Belediye arşivi var ama biz önceliği imar arşivine verdik. Dördüncü aşama olarak da fotoğraflama  çalışmasını başlatıyoruz. Bu çalışmada gönüllü arkadaşlar, uzmanlarla beraber cep telefonlarıyla sokak sokak Çiğli’yi fotoğraflandıracak.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜME YOL GÖSTERECEK”

Kentsel dönüşümün önemine de vurgu yapan Gümrükçü, “Dron çekimini, imar arşivini ve saha gezimini fotoğraf çekimiyle de destekleyerek dörtlü bir sistem oluşturacağız. Güncel yapı stoku fotoğrafı, binanın yerinde tespit edilişi, fiziki durumu ve imar arşivindeki karşılığının üzerine dron çekimini de koyarak 3 boyutlu bir Sanal Çiğli sistemi kuracağız. Bu sistemde binanın üzerine tıkladığınızda binanın yaşı, yapım tarihi ve ruhsattaki durumu gibi bilgileri bulabileceksiniz. Çalışmaların, yapı stoku tespitinin yanı sıra farklı alanlarda da artı faydaları olacak. Yılbaşına kadar bina bazlı bir risk haritası ve envanteri oluşturacağız. Bu çalışma bize kentsel dönüşüm alanında da yol gösterici olacak” ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.  

 

 




Bu haber 14.9.2021 15:51:36 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Başkan Gümrükçü “Sanal Çiğli” için tarih verdi: Yılbaşında hayata geçiyor

  • Yıllık 65 ton organik atıktan 40 ton organik gübre

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi orman yangınlarına karşı yeni müfrezeler kuruyor

  • Beko: Bir yıldır bekletilen atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

  • Türkiye Tarımı Efes Selçuk’ta konuşuldu

  • Karşıyaka’nın Alzheimer Merkezi inşaatı başladı

  • Dünya Temizlik Günü öncesinde Buca’dan örnek girişim

  • CHP Bayraklı İlçe Örgütü İle uzman sosyolog terapist Kürşat Şahin Yıldırımer'den bir proje daha!

  • Batur: Bu süreçte aşı olmak insanlık görevidir

  • Tavas Ovası’ndan yükselen ses: Tüccarlara teslim edildik

  • Dış ticarette Çince ile fark yaratın

  • “Anadolu Kadınları Konak’ta” Halk Oyunları Festivali, İzmir’e renk kattı

  • Karşıyaka Spor Kulübü ve Bornova Belediyesi’nden İzmir’i “basketbol şehri” yapacak örnek iş birliği

  • İş başvurusunda robotla mülakat dönemi geliyor

  • Kavacık Üzüm Festivali gün sayıyor

  • Kınık'ta 5. Hasat Festivali etkinlikleri sona erdi

  • EGİAD ve İzmir Model Fabrika arasında protokol imzalandı

  • Hibrit çalışma modeli hayatımıza giriyor!

Benzer Haberler