Türkiye Tarımı Efes Selçuk’ta konuşuldu

Güncel / Yerel Yönetimler

Türkiye Tarımı Efes Selçuk’ta konuşuldu

CHP Bursa Milletvekili ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal “Türkiye'de Tarımın Durumu-AKP İktidarının 18 Yıllık Bilançosu” kitabının tanıtım etkinliği için Efes Tarlası Yaşam Köyü’ndeydi. 




Tanıtım etkinliğine Orhan Sarıbal’ın yanı sıra CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP İlçe Başkanları, parti üyeleri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı. Söyleşi öncesinde CHP İlçe Örgütü’nü ziyaret eden Orhan Sarıbal ve Gülizar Biçer Karaca,  Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü de gezdiler.

 BAŞKAN SENGEL: GELECEĞİMİZ ÜRETİMDE

Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal’ın yazdığı ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önsözüyle yayımlanan bir kitabın tanıtım etkinliğinin Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yapılmasının büyük bir mutluluk olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Sengel; “Her zaman söylediğim gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarına geri dönmesi gerektiği bir noktada gelecek nesillere Türkiye’nin geleceğinin üretimde olduğunu anlatmak için Efes Tarlası Yaşam Köyü diye bir vizyon ortaya koyduk. Bu projeyi ortaya koyduğumuz ilk andan itibaren bu işi her zaman fikirleriyle destekleyen Sayın Orhan Sarıbal’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

TARIM POLİTİKAMIZI BURADA HALKIMIZLA PAYLAŞIYORUZ

Başkan Sengel’in ardından konuşan CHP Bursa Milletvekili Gülizar Biçer Karaca;  “Toprak adam dediğimiz Orhan Sarıbal’ın çok büyük emeği olan Türkiye’de Tarımın Durumu-AKP İktidarının 18 Yıllık Bilançosu” kitabında AKP iktidarı döneminde Türk tarımının yaşadığı yıkımın belgeleri var. Bu kitapta CHP olarak iktidara geldiğimizde bu yıkımı nasıl telafi edeceğimizin de yol haritası var. CHP olarak ilk defa bir politika belgemizi, kitabı halkımızla birlikte paylaşıyoruz. Önce tarımdan başladık. Çünkü üretmezsek yok oluruz” dedi.

ÇİFTÇİNİN BORCU 56 KAT ARTTI

Türkiye’nin tarımda dışa bağımlı hale gelerek gıda egemenliğini kaybettiğini belirten Sarıbal; “ Bu kitapla tarımda bugün karşılaştığımız tablonun nasıl ortaya çıktığına, tanıklık etmek, tarihe not düşmek ve bundan sonra geleceğin planını hep birlikte hazırlayalım istedik” dedi.

Tarımdaki hasar tespit tablosunu çarpıcı rakamlarla paylaşan Sarıbal; “Çiftçinin borcu son 18 yılda 56 kat arttı, 34 milyon dönümlük alan tarımsal üretimden çıktı. Yine son 18 yılda tarımsal ihracatımız 83 milyar dolar ama ithalatımız 114 milyar dolar.  Bu yaşananlar şunu gösteriyor. Tarım alanlarımız azalıyor, üretim yapacağımız alanlar azalıyor. Çiftçimiz borçlanıyor, desteklenmiyor. Desteklenmeyen çiftçi toprağını bırakıyor, kente göç ediyor. Kent yoksulluğunun temelini kırsaldaki yoksulluk oluşturuyor. Köyü kalındırabilirsek yoksulluğu da en aza indirebiliriz” dedi.

ÇÖZÜM BİRLİKTE ÜRETMEK

Kitabının tanıtım etkinliğinde tarımdaki tabloya çözüm önerilerini de sıralayan Sarıbal; “İthalatı en aza indireceğiz. Tarım topraklarını koruyacağız. Planlı üretim yapacağız. Çiftçiyi destekleyeceğiz. Kooperatifler kuracağız. Küçük üreticiyi koruyacağız. Gençleri köye bağlayacağız. Çiftçimiz olmadan ekmek olmaz, çiftçimiz üretmeden kent ayakta kalamaz. Birlikte üretip hakça bölüşeceğiz” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Türkiye'de Tarımın Durumu-AKP İktidarının 18 Yıllık Bilançosu” kitabının tanıtım etkinliği Başkan Sengel’in Sarıbal ve CHP Bursa Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’ya teşekkürlerinin ardından son buldu.




Bu haber 14.9.2021 11:23:36 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Türkiye Tarımı Efes Selçuk’ta konuşuldu

  • Karşıyaka’nın Alzheimer Merkezi inşaatı başladı

  • Dünya Temizlik Günü öncesinde Buca’dan örnek girişim

  • CHP Bayraklı İlçe Örgütü İle uzman sosyolog terapist Kürşat Şahin Yıldırımer'den bir proje daha!

  • Batur: Bu süreçte aşı olmak insanlık görevidir

  • Tavas Ovası’ndan yükselen ses: Tüccarlara teslim edildik

  • Dış ticarette Çince ile fark yaratın

  • “Anadolu Kadınları Konak’ta” Halk Oyunları Festivali, İzmir’e renk kattı

  • Karşıyaka Spor Kulübü ve Bornova Belediyesi’nden İzmir’i “basketbol şehri” yapacak örnek iş birliği

  • İş başvurusunda robotla mülakat dönemi geliyor

  • Kavacık Üzüm Festivali gün sayıyor

  • Kınık'ta 5. Hasat Festivali etkinlikleri sona erdi

  • EGİAD ve İzmir Model Fabrika arasında protokol imzalandı

  • Hibrit çalışma modeli hayatımıza giriyor!

  • Marsilyalılar, Foça’yı ziyaret etti

  • 85.Bergama Kermesi start aldı

  • Büyükşehir Meclisi’nde Dünya Bankası gerginliği

  • Dikkat o noktada trafik düzenlemesi!

Benzer Haberler