Yurdumuzu derinden sarsan deprem felaketleri sonrası Ödemiş Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında Ödemişlilerin büyük desteğiyle ilk yardım TIR’ı Adana’ya hareket etti. Yeni araçlar için hazırlıklar devam ederken Ödemişlilerin desteğiyle yardım kampanyası çığ gibi büyüyor.
Kahramanmaraş ile birlikte 10 ilimizdeki afetzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere battaniye, soba, giysi, gıda ürünleri, hijyen ürünleri gibi malzemelerin yer aldığı yardımları ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde bölgeye ulaştırmak üzere ilk TIR Adana’ya hareket etti.
Yardımların sürdüğü kampanya çerçevesinde yardım malzemeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir Fuar Alanı'ndaki toplama merkezine götürülmek üzere hazır hale getiriliyor. Yardımların sınıflandırılması ve uygun şekilde ambalajlanması çalışmalarında belediye çalışanları ile birlikte gönüllüler de görev alıyor.
İMECE USULÜ İLE YARDIMLARI HAZIRLADILAR
Yardım kampanyasında dayanışmanın duygulandıran örnekleri de yaşanıyor. Zeytinlik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde üreticiler deprem bölgesindeki ihtiyaçlar için imece usulüyle tonlarca patatesi paketledi, evlerindeki zeytinyağını yardım kampanyasına bağışladı. Hayırsever Ödemişlilerle birlikte üretici kooperatifleri, odalar, muhtarlıklar, üretici birliklerinin yanı sıra iş insanları da yaraların sarılması ve ihtiyaçların karşılanması için başlatılan çalışmalara büyük destek veriyor.
MİNİK AHSEN’İN NOTU DUYGULANDIRDI
Deprem bölgesindeki çocuklarımıza ulaştırılmak üzere oyuncaklarını, saç fırçasını, yara bandını ve ayakkabılarını üzerine kırmızı bir kalp çizdiği küçük kutu içerisinde koyup Ödemiş Belediyesi Düğün Sarayı ve Kongre Merkezi’ne yollayan 6 yaşındaki Ahsen Korkmaz’ın bu davranışı duygu dolu anlar yaşattı. “Umarım kısa sürede eviniz yapılır” şeklindeki not da bırakan Ahsen’in yüreğinden gelen bu yardımlar gibi çok sayıda örnek zor zamanlarda dayanışmaya güç katıyor. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ahsen’e ve ailesine teşekkür etti.
Yardımların toplanma noktası olan Ödemiş Belediyesi Düğün Salonu ve Kongre Merkezi’ndeki çalışmaları inceleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Hepimizi yasa boğan ve yüreğimizi yakan afetin yaralarını sarmak için tüm Türkiye’de olduğu gibi Ödemiş’te de insanlarımız büyük bir dayanışma içerisinde. Kendi yiyeceklerini getirecek kadar yürekten gelen tertemiz yardımlar var. Eşyaların içerisinde belki de gözyaşlarını da kalpten duygularını da ekliyorlar. Bu yardımlarımız önce İzmir’deki toplama merkezine ulaşacak. Oradan da belki de gemi ile afet bölgesine nakledilecek. Gemi ile yardım gönderilmesi belki de şu şartlarda en doğru yol. Ödemişliler her yönüyle giyim, hijyen ürünleri, gıda ürünleri, mama ve hazır su gibi destekleriyle afetzede vatandaşlarımızın yanındalar. Hepimizi duygulandıran yardımlaşma anları yaşıyoruz. Kurtarma ekiplerimizin de ihtiyaçlarını da düşünüyoruz.
“TÜRKİYE’NİN BÖYLE ZOR DÖNEMLERİ AŞMAKTA GÖSTERDİĞİ İRADENİN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK”
Dileriz bu yapılan tüm yardımlar oradaki insanlarımıza ulaşır. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bir adet ambulans ve personellerimizle yola çıktı. Ayrıca operatör arkadaşlarımız da takviye olarak bölgeye gittiler.
Türkiye’nin böyle zor dönemleri aşmakta gösterdiği iradenin de dünyada örneği yok. Çocuklarımız dahi burada kendi ayakkabısını getiren çocuklarımız var. Oyuncaklarını, saç fırçasını, harçlıklarını getiren çocuklarımız var. Hayırsever Ödemişlilerin yardımlarını burada belediye çalışanlarımızla birlikte sınıflandıran, ambalajlayan gönüllü gençlerimiz de var. Adeta bir süpermarkette çalışan gençlerimiz gibi emek veriyorlar. Gönülden gelerek bunu yapıyorlar. Onlara da emekleri için afetzedelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Onları yüreklerinden öpüyor, onları yetiştiren ailelerimizi de kutluyorum. Ödemiş ailemize bu güzel dayanışma için teşekkür ediyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarını yitirenlere sabır ve baş sağlığı diliyorum. Allah, kurtarma ekiplerimize güç kuvvet versin” dedi.
Bu haber 7.2.2023 17:50:51 tarihinde eklenmiştir.

Kılıçdaroğlu İzmir'de konuştu: “Değişime dönüşüme öncülük yapan Türkiye'yi inşa edeceğiz”

Davutoğlu İzmir'de konuştu: “Hattı siyaset yok sathı siyaset var”

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu İzmir'den seslendi:”En önemli konu uçak üretimi”

Demokrat Parti Lideri Uysal'dan İzmir'de iktidar mesajı: “Arzu ettiğimiz Türkiye'ye kavuşacağız”

Babacan İzmir'de konuştu: “Bu enkazı hep birlikte kaldıracağız”

Başkan Tunç Soyer yarın tüm belediye başkanları ile bir araya geliyor

Millet İttifakı başkanları, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için İzmir’de buluşuyor

Balçova’da Şehit Aileleri Onuruna Yemek

Kılıçdaroğlu İzmir'e geliyor... Programında neler var?

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, Millet İttifakı’nın başkanlarını İzmir’de buluşturuyor
Paydaş grupları sonuç bildirgelerini hazırladı

6'lı Masa Genel Başkan Yardımcıları İzmir'de konuştu: “Ülkeyi refaha kavuşturacağız!”

Başkan Soyer: Geleceği inşa etmek için çok sebep var

Prof. Dr. McAfee: Şirketler yatırımlarının çoğunu bilgi teknolojilerine ayırıyor

CHP'Lİ Öztrak İzmir'de konuştu: Ekşi yiyenden hesap soracağız

CHP'li Öztrak ve DEVA Partili Çanakçı arasında gülümseten diyalog: “O bir insan değil Android”

Prof. Dr. Vandana Shiva: Hürriyetin tanımı toprak, doğa ve hayat

Prof. Dr. Akçiğit: Yeter ki bilimin ışığında bir şeyler yapmak isteyelim

2023© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.