Acı çok büyük can kaybı 9 bin 57`ye yükseldi!

Ana Manşet / Güncel

Acı çok büyük can kaybı 9 bin 57`ye yükseldi!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybının 9 bin 57'ye yaralıların ise 52 bin 979'e yükseldiğini söyledi.




AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir dönemde hala basit, siyasi çıkar uğrana, çirkefçe hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeye ben şu anda hazmedemiyorum. Makamımın sorumluluğu olmasa ben şu anda farklı konuşurum" dedi. Erdoğan can kaybının 9 bin 57'ye yükseldiğini söyledi. Yaralı sayısı ise 52 bin 979 oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinden açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Depremin yaşandığı andan itibaren kurumlarımız harekete geçerek vatandaşlarımızın yardımına koştular. Şüphesiz ki işimiz kolay değildi. Yaklaşık 13 bucuk milyon insnaımızın yasadıgı 500 kilomtre çapında bir alanda etkili olan bu depremin yaygınlığına bir de hava şartlarının zorluğu eklendi.

Elbette eksiklier var. Şartlar çok açık net ortada. Böylesine büyük bir felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir. Devlet millet omuz omuza vererek inşallah afetin yol açtığı yıkıntıları da kaldıracağız hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız.

Böyle bir dönemde hala basit siyasi çıkar uğruna çirkef bir şekilde hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben hazzedemiyorum. Bunun yanında da üzerinde bulunan makamından sorumluluğu olmamış olsa ben bugün böyle konuşmam çok farklı konuşurum. 1 yıl içerisinde hedefimiz Malatya'da Elazığ'da daha önce Bingöl'de olduğu gibi biz bu işi yaparız. Biz bu konularda kendimizi ispatlamış bir hükümetiz. Hatayımızda da bunu yapacağız. Şuanda AFAD'ın bütün çadırlarıyla il, ilçeler depremzedelerin emrine amade kılınmış vaziyette ve çalışmalar buralarda sürdürülüyor.

Şuan da Türkiye genelindeki vefat sayısı 9 bin 57. Hatay'daki vefat sayımız şuan itibariyle 3 bin 356. Yaralı sayısı ülke genelinde 52 bin 979. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444."




Bu haber 8.2.2023 14:00:15 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • CHP Lideri AFAD ile ilgili o çarpıcı raporu açıkladı! Erdoğan seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz!

  • Kınık Polyak Kurtarma Timi 12 vatandaşı enkaz altından sağ olarak çıkardı

  • Türkiye'de eğitime 20 Şubat'a kadar ara!

  • Eli öpülesi analar depremzedeler için Bergama’da ekmek pişiriyor

  • OHAL kararı Meclis'te AK Parti ve MHP oyları ile kabul edildi

  • Akşener: “Bu karmaşanın temeli tek adam sistemi”

  • Narlıdere Belediyesi Ekipleri, Acil İhtiyaç Duyulan Nebulizatörleri Kısa Sürede Deprem Bölgesine Ulaştırdı

  • Son Dakika... Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı sayısı 17 Ağustos depremini geçti: 17 bin 674

  • Deprem Bölgesi’nden dönen Başkan Soyer’den çarpıcı açıklamalar; “Devlet yoktu, biz hayal görmedik, 4 şehirde koordinasyon merkezi kuruyoruz!”

  • Son Dakika... Tüm memur maaşları 11 Şubat'ta ödenecek

  • Bergama Belediyesi deprem bölgesine iş makinesi ve personel gönderdi

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli depremzedeler için kan bağışı yaptı

  • Mutfak, Afetzedeler İçin 24 Saat Üretimde

  • Soyer’in o sözlerine AK Parti'den tepki, CHP'den yanıt!

  • CHP ve İYİ Partili milletvekilleri depremzedelere destek için birer 'maaşını' bağışladı

  • Çiğli Belediyesi Depremzedeler için İrtibat Birimi Kurdu

  • Menemenliler Yardım İçin Birbirleriyle Yarıştı

  • Narlıdere’den Deprem Bölgesine Sevkiyat Sürüyor

Benzer Haberler