Kösedere deprem konutlarına kavuşuyor,  yıllanmış sorunlar bir bir çözülüyor

Güncel / Yerel Yönetimler

Kösedere deprem konutlarına kavuşuyor,  yıllanmış sorunlar bir bir çözülüyor

Karaburun Belediyesi, ilçeye bağlı Kösedere Köyü’nde 30 Kasım 2020’de meydana gelen 6,9 şiddetindeki depremde ağır hasar gören 13 konutu yeniden inşa etme çalışmalarını hızlandırdı.




Geçen Mart ayında köylülerle yaptığı bilgilendirme toplantısında Belediyenin müjdesini hemşehrileri ile paylaşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, üst düzey yöneticilerin de katıldığı toplantıda Kösedereliler ile bir araya geldi.

 

16 Haziran’da deprem konutlarının ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Erdoğan, Temmuz ayı içinde ise temel atma törenini yaparak çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Köylülerin sorun ve taleplerini yerinde dinleyerek bürokratlarına gerekli talimatları veren Erdoğan, ilçenin her mahallesinde benzer toplantıları düzenlediklerini kaydetti.

Kösedere Meydan düzenlemesi kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında Atatürk Büstü için yer düzenlemesi ve köye gelen ziyaretçilerin uğrak noktası olan köy çeşmelerinin onarımı hakkında vatandaşlara bilgi veren İlkay Girgin Erdoğan, talepleri dinledi. Başkandan Yukarıpınar ve Aşağıpınar çeşmelerinin onarımını talep eden Kösedere halkına teşekkür eden İlkay Girgin, Köyün önemli bir parçası olan meydan düzenlenmesini toplantı sırasında halk oylamasına sundu.

Yaptıkları çalışmaların vatandaşlar nezninde karşılık bulmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, Kösedere Meydanı’nda bulunan Köylü Pazarı için yeni düzenlemenin kısa süre içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Ziyarette Başkan İlkay Girgin Erdoğan’a Başkan Yardımcıları Alaaddin Aşut ve Muharrem Bulak, Karaburun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Burçin Çelik, Zabıta Amiri Mehmet Tapan, Basın Yayın Halka İlişkiler Koordinatörü Yıldız Sedef, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Atakan Koç ve Kösedere Mahalle Muhtarı Mehmet Özduran eşlik etti.




Bu haber 15.6.2022 09:32:27 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Kösedere deprem konutlarına kavuşuyor,  yıllanmış sorunlar bir bir çözülüyor

  • Çocuk Mahkumlara Tiyatro Terapisi

  • Bornova’da yollar hızla yenileniyor

  • İZELMAN A.Ş’YE SERMAYE ARTIRIMI!

  • Mithatpaşa Caddesi’nde trafik akışı değişiyor

  • Foça’da Türkülerle Yaza Merhaba

  • Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti öncesinde İl Başkanı Yücel ve İlçe Başkanları bir araya geldi... Toplantıda neler konuşuldu?

  • İşte İntegral’den İzmir Siyasetine damgasını vuracak sonuçlar!...İzmir ‘Yavaş’ta ısrarlı; İmamoğlu kan kaybetti

  • İzmir Büyükşehir'e Belediyesi’nin borcu kur artışıyla beraber katlandı..Bir kuruşluk artış borcu 7 milyon artırıyor

  • İnti-İllimani ve Moğollar İzmir'de müzikseverlerle buluşacak

  • Bayraklı’da kurban satış yerleri kurası çekildi

  • Canan Kaftancıoğlu’nun parti üyeliği düşürüldü

  • 2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali tüm hızıyla devam ediyor

  • Seferihisar Belediyesi 1. Ürkmez Sanat ve Kültür Festivali başladı

  • BBŞT’ye üç ödül birden

  • Güzelbahçe Yaz Spor Okulları Başlıyor

  • CHP İl Başkanı Yücel'den çarpıcı açıklamalar Siyasi ikbal peşinde değilim…AK Partili Sürekli: Derelerin önünde değil akaryakıt istasyonlarının önünde açıklama yapsın

  • İzmir’in beş ilçesinde sekiz gençlik kampı açılıyor

Benzer Haberler