Her bir cami, Bergama Belediyesi tarafından özel oluşturulan ekipler ile dip köşe temizleniyor. Camiler mis gibi kokmaya başladı. Başkan Koştu, “Camilerimiz tertemiz. Gönül rahatlığı ile ibadetlerimizi yapabiliriz” dedi.
11 ayın sultanı Ramazan Ayı’na sayılı saatler kala, Bergama merkez ve kırsal mahallelerde bulunan tüm camiler, belediye ekipleri tarafından yürütülen temizlik ve dezenfekte çalışmaları ile tek tek temizlendi. 18’i merkez 119’u kırsal olmak üzere 137 mahalledeki camiler halısından penceresine, avizesinden mahfiline, minberinden vaaz kürsüsüne kadar dip köşe temizlendi.
CAMİLERİMİZ MİS KOKUSU İLE KORONAVİRÜS ARDINDAN İLK TERAVİH NAMAZINA HAZIR
İki yıldır devam eden Koronavirüs tedbirleri nedeniyle teravih namazlarına hasret kalan camiler, cemaatle buluşmak üzere gün sayarken, her bir camide hummalı bir çalışma neticesinde Ramazan Ayı’na hazır hale getirildi. Geniş bir coğrafyaya sahip olan ilçede kırsal mahalle rotaları önceden belirlenip planladıktan sonra ekipler, mobil ibadethane temizlik aracı ile birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler mahalle merkezine ulaştıktan sonra cami bahçesinden temizliğe başlıyor ve daha sonra cami içerisine girip dip köşe temizlik faaliyeti yapıyor.
BAŞKAN KOŞTU; “CAMİLERİMİZ TERTEMİZ, GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İBADETLERİMİZİ YAPABİLİRİZ”
Göreve geldikleri ilk yıldan itibaren mobil cami temizleme aracı ve ekibi oluşturduklarını söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Yıl içerisinde ekiplerimiz sürekli camilerimizde ve cem evlerinde temizlik yapıyor. Ramazan Ayı öncesi ise ibadethanelerimizde, 11 ayın sultanı, bu ayımıza özel daha titiz ve dip köşe temizlik yapıyoruz. Camilerdeki halıları halı yıkama makinesi ve özel solüsyonlarla temizliyoruz. Pencereler, kapılar, camlar ve duvarlar da büyük bir titizlikle siliniyor. Camilerin halıları yerinden kaldırılmadan vakumlu sanayi tipi makinelerle yıkanıyor. Ekiplerimiz halıların temizliğinde özel kokular ve dezenfekte maddeleri kullanılıyorlar” dedi.
Bu haber 1.4.2022 16:50:53 tarihinde eklenmiştir.

Bergama’da camilere Ramazan temizliği

CHP’li Purçu: “Romanlar, Madde Bağımlılığı İle Mücadelede Kaderine Terk Edildi!”

Ambalaj atıklarının geri dönüşüm serüvenini öğrenciler tesiste dinledi

Atıklar sanat eserine dönüştü

Fındıklı’da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ismi yazıyor diyerek çöp konteynırları kaldırıldı!

Menemen’de 2 Nisan Farkındalık Günü Kutlandı

CHP’li Bülbül: “Türkiye’de Kadın Olmak Çok Zor”

Sürekli’den Yücel’e sert çıkış: “Eleştirilerimiz karşısında kendileriyle yüzleşmeleri gerekirken…”

Yücel'den Dağ'ın Soyer çıkışına yanıt: AK”lıevvellerden birisi, aynalara küsmüş, Aynaya baksaydı eğer…

Konak’ta Camiler Ramazan’a hazır

Başkan Soyer: “İzmir’e şampiyonluk kupasını getireceğinizden eminim”

Çeşme’de korkutan yangın! Başkan Soyer’den ateş yakmayın çağrısı!

İzmirli Depremzede Özgündüz'ün 'Kredi' isyanı : 'Bankalar 'geliriniz yetersiz' diyor'

Karabağlar'da türkülerle Anadolu turu

Şehit yakınları, gaziler ve muhtarlar için Çanakkale gezisi

İzmir’ de vapur seferleri durdu!

Fotoğraflarla Gediz’in öyküsü büyük ilgi gördü

İzmir Dayanışması “Ramazan sofralarında iftar bereketi”yle büyüyor

2022© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.