Dikili’de, `Yaşayan Heykeller` Şiddet Kurbanı

Güncel / Yerel Yönetimler

Dikili’de, `Yaşayan Heykeller` Şiddet Kurbanı

Dikili Belediyesi'nin 75.Yıl Parkı’na yerleştirdiği ve ilçeye görsel açıdan büyük zenginlik katan heykeller 3. kez vandalizm kurbanı oldu.




Her gün binlerce ilçe sakini dinlenmek ve çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirebilmek için soluğu, 75. Yıl Parkında alıyor.

 

 

Pazar sabahı yine güzel bir hafta sonu geçirebilmek için parka gelen vatandaşlar çocuk heykellerinin başlarına zarar verildiğini görünce şoke oldu.

 

Olay güvenlik kameralarına yansıdı. Yürüyerek gelen bir şahıs aniden çocuk heykellerinin başlarına tekme atmaya başlıyor ve tek tek zarar veriyor. Gözü dönen saldırgan koparttığı başları denize atıyor. Ardından da hiçbir şey olmamış gibi parktan uzaklaşıyor.

 

Güvenlik kameraları saldırı anını an be an kaydetti. Saldırganın kimliği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

3 yıl içinde imza attığı projelerle ilçenin çehresini değiştiren Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de üzgün. Tepkisini sosyal medya paylaşımında "duyarlılık" vurgusuyla gösterdi.

 

“İlçemizi daha da güzelleştirmek için parklarımızı yaşayan heykellerle donatmaya devam ediyoruz. Ancak 75. Yıl Parkı’na koyduğumuz heykellere maalesef bir kez daha zarar verildi. Bizler “Birlikte Dikili” diyerek çıktığımız bu yolda ilçemizi geliştirmek, yenilemek, daha modern hale getirmek ve her açıdan çok daha ileriye taşımak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bazı kişiler ısrarla bazı hizmetlere zarar vermeye devam etse de güzel işler yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Parklarımızdaki kameralar 7/24 aktif olarak çalışıyor. Bu zararı veren kişi tespit edilip hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Tüm hemşehrilerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

 




Bu haber 29.3.2022 09:09:01 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Dikili’de, 'Yaşayan Heykeller' Şiddet Kurbanı

  • Başkan Sürekli İZDEDA ve depremzedelerle buluştu

  • Aziz Kocaoğlu“Büyükşehir Belediyesi Binasının Yıkılmasına Karşıyım”

  • AK Parti'li meclis üyesi ‘Adaletten uzaklaştılar’ dedi ve partiden  istifa etti

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden trafiği rahatlatacak iki ulaşım projesi

  • Kesin ihracı istenen o meclis üyesi CHP'den istifa etti!

  • Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

  • Sezgin, ikinci dönemine Anıtkabir ziyareti ile başladı

  • İYTE’de Rekor Maaş Promosyonu

  • Depremzedeler AK Parti’ye yürüdü!

  • Kemeraltı Çarşısı’nda Turuncu Çember genişliyor

  • TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi’nden Buca Cezaevi açıklaması!

  • İzmir'de vakalarda  düşüş sürüyor!

  • Torbalı’da Dünya Tiyatro Günü’nü kahkahalarla kutlandı

  • Narlıdereli Kadınlar Haklarını Öğreniyor

  • İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere; sel, taşkın, heyelan ve çığ uyarısı

  • Beko: Lanetli bir sömürü biçimi olan çocuk işçiliği araştırılmalı

  • Alaçatı Ot Festivali’nde muhteşem final

Benzer Haberler