Başkan Sandal: “Bayraklı’da engel tanımıyoruz”

Güncel / Yerel Yönetimler

Başkan Sandal: “Bayraklı’da engel tanımıyoruz”

 “Engelsiz bir Bayraklı” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, dezavantajlı vatandaşlara yönelik kültürel ve sportif faaliyetlerine hız verdi.




9 branştaki spor kursları ile ahşap boyama eğitimleri hem engelli vatandaşların hem de ailelerinin yüzünü güldürdü. Başkan Sandal “Biz Bayraklı’da engel tanımıyoruz. Özel gereksinimli yurttaşlarımızın, sosyal yaşamın her alanında var olması için çaba gösteriyoruz” dedi.

HEM SPORTİF HEM KÜLTÜREL EĞİTİMLER VERİLİYOR

Engelli vatandaşların sosyal ve kültürel yaşama daha çok katılması için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, başta masa tenisi, voleybol, corn hole ve basketbol olmak üzere, 9 farklı branştaki spor kursları ve ahşap boyama eğitimleri ile dezavantajlı yurttaşlara yönelik desteklerini sürdürüyor. Osmangazi Hizmet Binası içindeki Engelliler Merkezi’ne kayıtlı bin 766 kursiyere sosyal yaşamda daha çok yer alma imkanı sunan Bayraklı Belediyesi’nin hizmetleri beğeniyle karşılanıyor.

EVLERİNE ÖĞLEN YEMEĞİ SERVİS EDİLİYOR

Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, sportif ve kültürel eğitimlerin yanı sıra, evden çıkmakta zorlanan 75 engelli vatandaşa, düzenli olarak öğlen yemeği servisi yapıyor. Özel günlerde dağıtılan hediye çekleri de dezavantajlı yurttaşların yüzünü güldürüyor. Merkeze kayıtlı vatandaşlara -ihtiyaç halinde- tekerlekli sandalye, hasta bezi, koltuk değneği ve beyaz baston desteği sağlanıyor. Gelen talebe göre engelli vatandaşlar için hasta nakil aracıyla kamu kurumları veya hastanelere ücretsiz ulaşım hizmeti de veriliyor. İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlar 477 20 00 numaralı telefondan bilgi alabiliyor.

 “BAYRAKLI’DA ENGEL TANIMIYORUZ”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Engelsiz bir Bayraklı yaratma hedefiyle hareket ediyor, dezavantajlı yurttaşlarımıza yönelik sportif ve kültürel eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra sosyal yardımlarımızla da özel gereksinimli yurttaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Biz Bayraklı’da büyük bir aileyiz ve sorunların üstesinden hep birlikte geliyoruz” dedi.




Bu haber 18.2.2022 09:03:50 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Dünyaca ünlü Concertgebouw Oda Orkestrası İzmir’e geliyor

  • AK Partili Atmaca:‘’Cumhurbaşkanımıza hakaretlere sessiz kalmadığım için aldığımız bu ceza, onur madalyasıdır’’

  • İZSU’dan açıklama: “Su faturalarında KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü”

  • Kılıçdaroğlu'ndan '6'lı zirve' eleştirilerine yanıt

  • CHP’li Bayır: “Esnafın İkinci Ortağı Elektrik Şirketleri Oldu”

  • Hazırgiyim sektörü Paris’ten yeni ticari bağlantılarda döndü

  • BASİFED buluşmasında Başkan Soyer'den borç çıkışı

  • CHP'li Sertel Cumhurbaşkanı hakkında dün suç duyurusunda bulundu, bugün jet hızıyla atama oldu

  • Serter Meclis kürsüsünden İzmir’in hesabını sordu “AKP zihniyeti bu kente kör bakıyor”

  • Katilin ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı!

  • Fidanlar dikiliyor Bornova bahara hazırlanıyor

  • Türk Medeni Kanunu’nun 96’ıncı yıldönümü Buca’da unutulmadı

  • Elektrikte yeni düzenlemenin ayrıntıları belli oldu: Ne kadar indirim olacak?

  • 5 araştırma şirketi seçim anketlerini açıkladı!

  • Doğalgaz yardımı başvurusu başladı: Nasıl yapılır?

  • Başkan Sandal: “Bayraklı’da engel tanımıyoruz”

  • Başkan Soyer ve Yücel’den Tarkan'ın yeni şarkısıyla iktidar mesajı: “'Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek. Her şeyin sonu var, bu çile de bitçek”

  • Ortak Dilimiz Barış

Benzer Haberler