İzmir Büyükşehir Belediyesi doğumunun 120'inci yılı nedeniyle şair ve yazar Nazım Hikmet’i anma etkinlikleri kapsamında sanatçının unutulmaz eseri “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.
Rutkay Aziz’in yönettiği destansı gösteriyi izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oyuncuları tebrik etti.Şair ve yazar Nazım Hikmet’in doğumunun 120'inci yılı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen anma gecesinde sanatçının kendi kaleme aldığı oyunu sahnelendi. Nazım Hikmet'in “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı eserinden sahneye uyarlanan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) iki perdelik müzikli gösteriyi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de İzmirlilerle izledi. Rutkay Aziz’in oyunculuğun yanı sıra yönetmenliğini de üstlendiği, Taner Barlas, Levend Yılmaz, Levent Ülgen gibi isimlerin sahne aldığı oyun, seyirciden büyük alkış topladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik etti ve oyunculara çiçek verdi. Rutkay Aziz, “Tunç Başkan, uzun zamandır hasret kaldığı sahneye çıktı” diyerek seyirciden alkış istedi.
UMUT VERİYOR
1939'da Haydarpaşa Garı’nın basamaklarında başlayan, işsizlik, açlık ve savaş gibi hem ülke hem de dünyada yaşanan sorunların işlendiği oyun, aynı zamanda geleceğe umutla bakılmasına yönelik mesajlar içeriyor
Bu haber 21.1.2022 08:34:36 tarihinde eklenmiştir.

İzmir Fashion Week heyecanı başladı

Serter, meslek liselerini Meclis gündemine taşıdı

Ege'ye kar, sağanak, rüzgar ve zirai don uyarısı!

CHP'li vekillerden zam protestosu: TIR'la İzmir çıkarması!

Başkan İduğ, sezonun flaş takımını ağırladı

Karakayalı: Halk Kart Projesi ile hem esnaf hem vatandaş kazanacak

Devrim Seyrek Final’de

Memleketimden İnsan Manzaraları İzmir’de sahnelendi

Başkan Kayalar:“Menderes’te Hiçbir Vatandaş Yatağa Aç Girmeyecek”

“Sadece Kadın” Bayraklı’da sahnelendi

CHP İl Yönetim Toplantısına “Bornova” gerginliği!

Büyükşehir Belediyesi evsiz yurttaşlar için harekete geçti

İran doğalgazı kesti: BOTAŞ'tan açıklama

Başkan Yorgancılar’dan doğalgaz kesintisi çıkışı: “10 günlük kesinti tüm dengeleri bozacaktır”

Tarihi Bıçakçı Han’da Suyun Büyüsü sergisi açılıyor

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın 300 metrelik bölümünde trafik akışı değişiyor

Sağlıkçılar isyan etti: Ceza yönetmeliğini, infaza komisyonunu kabul etmiyoruz!

Kılıçdaroğlu'ndan Konut-Sen'e ziyaret: Sorunlarınızı çözmek benim boynumun borcudur

2022© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.