Ana Manşet / Güncel / Gündem / İzmir / Yerel Yönetimler
Kar yağışının dün öğle saatlerinden itibaren etkili olduğu bölgelere müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 18 ilçede kar küreme ve tuz serim araçlarıyla köy yollarını açık tutmak için gece boyunca çalıştı.
Kiraz’dan Ödemiş’e doğum yapmak için gidecek bir yurttaşın yardım çağrısına da derhal yanıt veren ekipler, gece boyunca çalışarak bölgedeki kapalı yolu açtı.
İzmir'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri köy yollarını açık tutmak için yoğun bir tempoda çalışıyor. Yapılan müdahalelerle kapanan yollar tekrar trafiğe açılırken, ekipler ihtiyaç olan bölgelerdeki çalışmalaraara vermeden devam ediyor.
Dün gece de İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler 18 ilçede buzlanma ihtimali olan 51 bölgede tuzlama çalışması yaptı. Kiraz, Ödemiş, Tire, Bergama’nın bazı noktalarında kapanan yollar tuz serim ve kar küreme araçları ile açıldı.
Doğuma gidecek yurttaşın yolu açıldı
Ekipler gece boyunca gelen ihbarlara anında müdahale etti. Kiraz’dan Ödemiş’e bugün doğum için gidecek bir yurttaşın evinin bulunduğu bölgedeki yolun kardan kapalı olduğu bilgisini alan ekipler Kiraz Taşlıyatak Mahallesi’ne geçti. 1 greyder, 1 traktör kepçe, 1 tuzlama aracı ve 7 kişiden oluşan ekip gece boyunca çalışarak Taşlıyatak ile Doğancılar Mahallesi arasında bulunan 13 kilometrelik ulaşım yolunu açtı. Doğum yapacak eşini bugün Ödemiş’e hastaneye götüreceğini ancak evlerinin önünün karla kaplı olduğunu belirten Mustafa Güleç, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak bilgi verdim. Ekipler gece boyunca çalışarak yolu açtı. Teşekkür ediyorum” dedi.
Araç sayısı arttı
İzmir Büyükşehir Belediyesi merkez, kuzey ve güney olmak üzere üç bölgede kar küreme ve tuz serim araçlarıyla çalışıyor. Kar yağışının artması ile birlikte ekip ve araç sayısı da artırıldı. Ekipler gece 5 greyder, 8 tuzlama aracı, 2 adet traktör kepçe ve 3 adet kamyon ile çalışmalarını sürdürüyor.
Bu haber 29.1.2021 12:47:58 tarihinde eklenmiştir.

Ekip sayısı artırıldı, talepler yerine getirildi.

Seferihisar Belediyesi’nden köylü kadınlara klinik pilates dersi

Salihli ve Turgutlu’ya teknolojik sera kurulacak

Kent Konseyi çevrimiçi söyleşilerine devam ediyor

Uyuşturucu operasyonu sırasında vurulan polisler taburcu edildi

ESHOT yıpranan otobüsleri tamir ve bakımla yeniliyor

Uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 kişi tutuklandı

Çine’de ekmek fırınları denetlendi

Emet’te ’’Karavan park’’ projesi

Sokak hayvanlarına yiyecek

Cebinden telefonu çıkarmak isterken poşet içindeki altınlarından oldu

EBA için artık 1 kilometre yürümeyecekler

Aydın’ın Uludağ’ı beyaz örtü ile kaplandı

Kuvvetli fırtına ve sağanak, balık fiyatlarını uçurdu

Kablo hırsızları Jandarmaya yakalandı

“Girişimcilik Merkezi İzmir” kapılarını açıyor

Serter: “Sıra demiryolları ile yandaş zengin etmeye geldi”

Hastaları İçin Uçak Kaldıran Hastane

2021© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.