Gaziemir’e 16 adet yeni nesil el dezenfeksiyon cihazı

Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

Gaziemir’e 16 adet yeni nesil el dezenfeksiyon cihazı

Gaziemir Belediyesi, Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla hayata geçirdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Belediye, Koronavirüs ile mücadele kapsamında, pedalla çalışan 16 adet yeni nesil el dezenfeksiyon cihazını ilçenin farklı noktalarında yurttaşların hizmetine sundu.

Gaziemir’e 16 adet yeni nesil el dezenfeksiyon cihazı



Pedallı bir mekanizmaya sahip olan ve ayağın pedala basılmasıyla çalışan el dezenfeksiyon cihazının en önemli özelliği el teması gerektirmemesi. Virüsün bulaşma yolları düşünülerek temassız olarak çalışacak şekilde tasarlanan cihazın pedalına ayağın basılmasıyla cihaz, elleri hijyenik hale getirmeye yetecek miktarda dezenfektan sıkacak. 15 litrelik tank hacmine sahip olan cihazın her dolumunda 5 bin vatandaş ellerini dezenfekte edebilecek. Yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlere yerleştirilen cihazlar sayesinde insanlar, ihtiyaç duydukları anda dezenfektana ulaşarak ellerini arındırabilecek.

 

80 bin kullanımlık dezenfektan

Koronavirüs’ün Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren harekete geçerek belediyenin hizmet çeşitliliğini artırdıklarının altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Virüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren başta kamusal alanların temizlenip ilaçlanması uygulamalarımız olmak üzere ekonomik, sosyal ve psikolojik desteklerimizle bu sürecin yönetilmesini sağlıyor, yurttaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Virüsle mücadele kapsamında hayata geçirdiğimiz çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Yurttaşlarımızın kamusal alanlarda dezenfektana ulaşabilmeleri amacıyla el dezenfeksiyon cihazlarımızı hizmete sunduk. İnsanların yoğun olarak kullandığı alanlara yerleştirdiğimiz cihazlarla vatandaşlarımız elleriyle herhangi bir pompa ya da cihaza temas etmeden, ayaklarıyla pedala basarak dezenfektan kullanabilecek. İlçemizin farklı noktalarına yerleştirdiğimiz 16 adet cihazı her dolduruşumuzda, halkımız 80 bin kullanımlık dezenfektana ulaşabilecek” diye konuştu.




Bu haber 29.4.2020 11:24:11 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Bakan Koca yeni verileri açıkladı: 89 vefat, 2 bin 936 yeni vaka

  • Sağlık Bakanı Koca, “Başarıyı getiren 3 faktör var” dedi ve açıkladı!

  • Millet Bahçesi için ikinci toplantı oda başkanlarıyla yapıldı

  • YÖK: Uzaktan Eğitim için ücretsiz internet!

  • İzmir'de sokağa çıkma yasağında toplu ulaşım planı hazırlandı!

  • Başkan Soyer duyurdu: “Yerel Hijyen Komitesi oluşturacağız”

  • DİSK 1 Mayıs’ı erken kutladı!

  • Sertel’den flaş iddia: DEÜ’de iki sağlık çalışanı hukuksuz şekilde kovuldu

  • Karabağlar'da pazaryeri projesi hız kesmeden devam ediyor

  • Efsane Efes Selçuk’a geri dönüyor

  • Çiğli’de maske ve eldiven atıkları ayrı toplanıyor

  • Bakan Selçuk açıkladı: Uzaktan eğitime 31 Mayıs'a kadar devam!

  • Gaziemir’e 16 adet yeni nesil el dezenfeksiyon cihazı

  • İZBAN'dan sokağa çıkma yasağı sefer programı

  • CHP’li Beko, yarısı boş kalan kadroları sordu

  • Yerli solunum cihazına İzmirli firma desteği!

  • Karşıyaka’da geri dönüşüm hamlesi sürüyor

  • Soyer'den çiftçilere dayanışma müjdesi: 'Çiftçimiz hiç merak etmesin'

Benzer Haberler