Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

Çiğli Belediyesi’nden ailelere videolu psikolojik destek

Çiğli Belediyesi’nin koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşanan sosyal ve psikolojik sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla başlattığı “Aile Danışmanlığı Hizmeti”kısa filmlerle anlatılmaya başlandı.

Çiğli Belediyesi’nden ailelere videolu psikolojik destek



COVID-19 salgınına karşı toplumun ve sağlık emekçilerinin sağlığını korumak adına gerekli temel tedbirleri aldıran Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, önemli bir uygulamanın daha startını verdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında, koronavirüs ile mücadele sürecinde aile hayatında psikolojik olarak dikkat edilmesi gereken unsurlar 7 bölümlük kısa filmler ile anlatıldı. Çekilen filmler Belediyenin ve Başkan Utku Gümrükçü'nün sosyal medya hesapları ile Youtube kanalında yayınlanıyor.

 

Çekilen videoların konu başlıkları ise şöyle: Aile olarak bu süreçte korku ve kaygılarımızı nasıl yönetiriz, Çocuklarımızın Süreçle ilgili korkularını paylaşıp, onlara destek olalım, Tüm aile bireyleri bir aradayken olası çatışmalarla baş etmek, Evde Kal; Çocuğunla keyif al, Yaş almış büyüklerimize destek olalım, Sınavlara hazırlanan gençlere nasıl destek olabiliriz ve Çocuklarla Oyun Oynama.

Başkan Utku Gümrükçü: “Bedenen ve psikolojik olarak güçlü olacağız”

Koronavirüs salgınına karşı her türlü tedbiri özenle almaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Gümrükçü, “Sosyal ve iş hayatının durma noktasına geldiği ve vatandaşlarımızın zamanının büyük çoğunluğunu evlerinde geçirmek zorunda kaldığı bu süreçte yaşanacak olası psikolojik sorunlar için de tedbirler alıyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzde görevli sosyologlarımız aracılığıyla aile içi ilişkilerde dikkat edilmesi gereken noktaları halkımızla paylaşıyoruz. Bu süreci hem bedenen hem de psikolojik olarak sağlıklı atlatabilmek amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 




Bu haber 05.04.2020 11:35:01 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Bakan Selçuk açıkladı: 23 Nisan nasıl kutlanacak?

  • İzmir Valiliğ’nden Balçova Termal Otel açıklaması!

  • Buca pazarlarında OHAL: İçerde ve dışarda Covid-19 önlemleri!

  • Sokakta yaşayan canlar da unutulmadı

  • Bilim Kurulu’nun kararları şeffaf bir şekilde açıklansın!

  • Corona tedbirleri kapsamında Foça’ya girişlerde emniyet kontrollere başladı!

  • Çiğli Belediyesi’nden ailelere videolu psikolojik destek

  • Bakan Koca'dan yoğun bakım talimatı ve izolasyon çağrısı!

  • İzmir'de bir şirket Korona’ya karşı 2 özel cihaz geliştirdi

  • Başkan Oran’dan Pazar denetimi

  • Serter’den İzmir Limanı için korona uyarısı: Elden evrak takibi sürüyor, gümrük görevlileri risk altında

  • 18-20 yaş sokağa çıkma yasağında işte istisnalar!

  • Başkan Soyer açıkladı: İşte dün ulaşılan aile sayısı!

  • Süt Kuzusu projesinde dezavantajlı mahallelere öncelik

  • Kuyumcu ve döviz büroları haftanın 5 günü kapatılacak!

  • Ticaret normal akışına dönüyor!

  • Gaziemir’de kamulaştırma devrimi

  • Karaburunlu kadınlar tek kullanımlık önlük üretmeye başladı

Benzer Haberler