Dünya / Ege / Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

Çiğli Belediyesi’nden Okullara “Çevre Dostu” Hediye

Çevre duyarlılığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, ilçede bulunan okullara geri dönüşüm sepetleri dağıttı.

Çiğli Belediyesi’nden Okullara “Çevre Dostu” Hediye



Çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi gibi konularda çocuklarda bilinç oluşturmak isteyen Çiğli Belediyesi tarafından, okullarda eğitim çalışmaları başlatıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda ilçede bulunan okulları tek tek ziyaret etti. Gerçekleştirilen bu ziyaretlerde okullara, Çiğli Belediyesi Şantiye Tesisleri’nde yapılan geri dönüşüm sepetleri hediye edildi. Ayrıca ziyaret edilen okullarda öğrenciler; iklim değişikliği, çevre temizliği ve geri dönüşüm konularında bilgilendirildi. Çiğli Belediyesi, bu projesiyle kent nüfusunun çok önemli bir bölümünü oluşturan okullarda çevre kirliliğini engelleyecek önemli bir adımı atmış oldu. 

 

 

Başkan Gümrükçü: “Çevre dostu nesiller yetiştireceğiz”

Hizmet ve projelerde çevre duyarlılığını gözettiklerini vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, gelecek nesillere yeşil alanları ve temiz havasıyla yaşanabilir bir Çiğli bırakmak için çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti. Özellikle okullarla işbirliği halinde projeler ürettiklerini belirten Başkan Gümrükçü,  “Projeler kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz ilçemiz sınırları içerisinde yer alan okulları ziyaret etti. Bu ziyaretlerde öğrencilere çevre temizliği, iklim değişikliği, kimyasal atıklar ve geri dönüşüm konularında bilgilendirme seminerleri verdi. Verdiğimiz eğitimlerin uygulanması noktasında şantiye tesislerimizde ürettiğimiz geri dönüşüm sepetlerini de okullarımıza hediye ettik” dedi.




Bu haber 04.01.2020 11:06:37 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Çiğli Belediyesi’nden Okullara “Çevre Dostu” Hediye

  • Buca’da Temiz Enerji Devrimi

  • Başkan Soyer'den Urla'ya destek

  • 2020 Bergama'da Çevre Yılı İlan Edildi

  • Yangından Zarar Gören Üreticiye Büyükşehir'den Destek

  • Büyükşehir Hurda Araçlar İçin Otopark Kurdu

  • Sertel: Hastalığı Gizlemeyin, Kamuoyunu Aydınlatın

  • Kemalpaşa’nın İmar Sorunu Ortak Akılla Çözülecek

  • İZSU 2019’da yarım milyarlık yatırım yaptı

  • Tugay’dan işçilere özel teşekkür

  • Eğlenhoca Meydanı İle İlgili İddialar Hayal Mahsülü

  • Bayraklı’nın Kütüphaneleri Hayatlarını Değiştirdi

  • Gökdelen İçin Batur'dan İlk Somut Adım

  • Kemalpaşa Belediyesi soğuk kış günlerinde can dostları unutmadı

  • Tarımda İzmir Rüzgarı

  • ‘Gaziemir’deki Nükleer Atık Tehlikesi Devam Ediyor’

  • Başkan İduğ Çağrı Merkezinde

  • Bergama Deve Güreşi Festivali’ne hazırlanıyor

Benzer Haberler