Ege / Güncel / İzmir / Politika / Yerel Politika / Yerel Yönetimler

Durmaz’dan ‘Kadın Dostu Kent’ Taahhüdü

Durmaz’dan ‘Kadın Dostu Kent’ Taahhüdü

Durmaz’dan ‘Kadın Dostu Kent’ Taahhüdü



CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz “Kadın Dostu Kentler” taahhütnamesini imzaladı.

UNFPA(Birleşmiş milletler Nüfus Fonu) ve UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) tarafından yürütülen, İçişleri bakanlığı mahalli İdareler Genel müdürlüğü’nün ulusal ortağı ve paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler taahhütnamesi CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz tarafından imzalandı.

Kadın STK’ları, taban örgütleri, ulusal ve yerel düzeydeki devlet kurumları ile yapılacak yerel çalışmalar neticesinde, yerel yönetim planlama süreçlerine cinsiyet eşitliğinin dahil edilmesiyle, kadın dostu kentlerin oluşabileceği bir ortamın geliştirilmesini amaçlayan projeye imza koyan Durmaz, “Tüm bu taahhütleri görev kabul ederek Aliağa’mızı kadın dostu belediye yapmayı taahhüt ediyorum. İmzaladığım bu taahhütnamede yer alan hizmetleri ve kadınlarımızın hak ettiği bütün hizmetleri mutlaka ve birlikte gerçekleştireceğiz. Aliağa’yı birlikte yöneteceğiz ve büyüteceğiz.” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ilçedeki çeşitli işyeri ve kurumları dolaşarak kadınlarla bir araya gelen Özcan Durmaz “8 Mart kadınlarımız açısından önemli bir tarihtir. 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları için başlattığı eylem, 129 kadının yanarak can vermesi gibi vahim bir olaya dönüşse de, tarihte bıraktığı iz ve kadınların hak arayışının dönüm noktası olarak belleklere kazınmıştır. Bu anlamda, haklı bir mücadele uğruna hayatlarını kaybeden kadınlarımızı saygıyla anıyor, tüm kadınlarımız için emeğin, ekmeğin ve hayatın hakça, adilce paylaşıldığı bir dünya diliyorum.” şeklinde konuştu.




Bu haber 08.03.2019 16:36:43 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Durmaz’dan ‘Kadın Dostu Kent’ Taahhüdü

  • Pekdaş: Borçsuz belediye devrediyoruz  

  • Hem canlı hem heyecanlı

  • Utku Gümrükçü’den Ahde Vefa

  • Bu proje “geleceğimiz” için

  • “AKP’li siyasetçiler pazara adım atamıyor”

  • Gümrükçü Oda Ve Sendika Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

  • 18 kadın 1 sergide buluştu

  • 'Menderes de Seferihisar gibi marka kent olacak'

  • Sandal: “Bayraklı’ya Meydan Kazandıracağız”

  • Büyükşehir'den kadınlara 3 günlük program

  • Ören'den başladı, Çin'e kadar yol oldu

  • Bayraklı’da 8 Mart Etkinliği

  • Atatürk kadını

  • Soyer, Kadın Dostu Kent Taahhütnamesini İmzaladı

  • Gümrükçü: Seçimi Zaten Kazanıyoruz!

  • Durmaz, Artık Seçmene Daha Yakın

  • İkinci Cemre Ödemiş’te Düşüyor!

Benzer Haberler