Güncel / Gündem / İzmir / Yerel Politika
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın çöp tesisi hakkındaki olumsuz görüşleri de hatırlatarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e ''Bu konu hakkında ne diyorsunuz?' diye soru sordu.
Menderes'te, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan'ı Tunç Soyer'in çöp tesis ile ilgili açıklamalarına, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın çöp tesisi hakkındaki olumsuz görüşleri de hatırlatarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e ''Bu konu hakkında ne diyorsunuz?' diye soru sordu. Menderes'in tarım arazilerine büyük darbe vuracağını belirten Artcı, ''Türkiye'de kesme çiçekçiliğin yüzde 45'i, domatesin yüzde 40'ı Menderes'ten karşılanıyor. Örtü altı tarım arazisi ile hayvancılıksa önemli bir yer teşkil ediyor. Çöp tesisi için Menderes uygun değildir'' dedi.
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Menderes'e gelerek, ilçede yapmayı planladıkları çöp tesisi açıklamalarına cevap verdi. Çöp tesisinin ilçeye zarardan başka bir şey getirmeyeceğini yeniden hatırlatan Başkan Artcı, ''İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçemizde muhtarlarla yaptığı toplantıda çöp tesisinin ne kadar faydalı olduğunu, koku ve kirlilik gibi olumsuz etkilerinin olmadığını, gidip tesisleri gezerek bunları görebileceklerini anlatmış. Şimdi bizler de Sayın Tunç Soyer'e şu soruları sormak istiyoruz; Çöp tesisi ile ilgili Çakaltepe Mahallemizde yapılan bilgilendirme toplantısında, orada yaşayan hemşehrilerimizin tepkilerini görmezden mi geliyorsunuz? Çöp turizmi yaparak bölgeyi daha tanınan bir yer haline getirme vaadinde bulunan Belediye Başkanınız Mustafa Kayalar 'a katılıyor musunuz? Belediye Başkanınız Mustafa Kayalar, Meclis toplantısında "Ben gidip Ankara'daki tesisleri gezip gözlem yaptım. Bize anlatılanlar ile gezdiğimiz tesis arasında ciddi farklar olduğuna kanaat getirdim. " sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz ? Yine sizin Belediye Başkanınız Mustafa Kayalar, " Beni seçen halkımın istemediği bir tesisi buraya yaptırmam, karşısında dururum." sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' diye sorular yönetti.
Çöp tesisin yeri doğru değil...
Menderes'te yaşayan 102 bin vatandaşın geleceğini düşündüklerini belirten AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, ''Menderesimizin yarınlarına sahip çıkamayan, üç maymunu oynayan, halkının savunduğu bir gerçeğin arkasında dahi duramayan bir Belediye Başkanı olabilir ama biz daha ölmedik. Her ne şart ve koşulda olursa olsun, bu çöp tesisini Menderesimize yaptırmayacağız. Daha ÇED raporu sonuçları açıklanmamışken, adeta oldu bittiye getirircesine yaptığınız ihaleden anlaşılacağı üzere, birilerini uyutmaya çalışıyorsunuz. Ama biz uyumuyoruz. Dimdik ayaktayız. Menderesli hemşehrilerimiz her şeyin farkında. Uyuyan biri varsa o da Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'dır. Türkiye'de kemse çiçekçiliğin yüzde 45'i, domatesin yüzde 40'ı Menderes'ten karşılanıyor. Örtü altı tarım arazisi ile hayvancılıksa önemli bir yer teşkil ediyor. Çöp tesisi yapmak için seçtikleri yer tarım alanı ve İzmir'in içme suyunu Menderes karşılıyor. Turizm için de önemli. Tesis için Menderes'in lokasyon olarak belirlenmesi doğru değil.'' dedi.
Bu haber 3.4.2021 15:07:51 tarihinde eklenmiştir.
AK Parti Menderes'ten, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e çöp tesisi çıkışı
Efes Selçuk'a Türkiye Şampiyonasından Altın Madalya
1 ay sonra Bodrum sokakları tekrar boşaldı
Başkan Soyer, selden etkilenen Balabandere Göletinde inceleme yaptı
İzmir’de kaçak kazı operasyonunda bin 500 yıllık mozaik ve manastır bulundu
Kaymakam Kurt’un ölümü araştırılıyor
Kırmızıya dönen İzmir’de cumartesi günü yine sokaklar boşaldı
Uşak’ta uyuşturucu satıcılarına ağır darbe; 19 gözaltı
Kanser erken tanıyla yüzde 80 - 95 arasında tamamen düzeliyor
Şüphe üzerine durdurulan araçtan uyuşturucu madde çıktı
Pamukkale Belediyesinin faaliyet raporu kabul edildi
Domuz sürüleri ovaya indi, bölge halkı korkuyla yaşıyor
AK Kadın İzmir'den Orman Haftası'nda fidan dikimi
İzmir kanser hastası kadınları Umut Atölyesi’nde ağırlıyor
DPÜ-KAMER projesine destek
Hisarcık Belediyesi’nden dinamik denetim
AK Parti İlçe Teşkilatı’ndan ’Mazluma çatı ol’ kampanyasına destek
Binali Yıldırım: “Gelişmeler Türkiye’ye çok büyük fırsat penceresi açıyor, bunu görmemiz lazım”
2021© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.