Ege / Güncel / İzmir / Yerel Politika

İzmir’den `Adalet Yürüyüşü`ne destek!

İzmir’den 'Adalet Yürüyüşü'ne destek!

İzmir’den 'Adalet Yürüyüşü'ne destek!



CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT tırları davasından 25 yıl hüküm yemesinin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a Adalet yürüyüşü başladı. İzmir’de ise Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık Berberoğlu tutuklamasını protesto ederek CHP liderine destek verdi.CHP’nin Adalet yürüyüşüne destek vermek için İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir milletvekilleri, meclis üyeleri, gençlik kolları, kadın kolları ve STK’lar büyükşehir’in önünde yüzlerce kişiyle bir araya geldi.

2019’A KADAR CHP SOKAKLARDA!

İzmir CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, 2019’a kadar CHP’nin sokaklarda olacağının duyurusunu yaptı. Güven," Program hazırlıyoruz. Tüm Türkiye olarak 2019'a kadar alanlardayız ve hep birlikte sokaklardayız. İzmir'deki bu birlikteliğimiz Türkiye genelinde büyüyerek güce dönüşecek, ikinci Gezi Parkı ruhunu tekrar yakalayacağız. Türkiye'de bu iktidarı alaşağı edeceğiz!" dedi. CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven’nin açıklamaları şu şekilde:“TÜRKİYE’DE ADALET İSTİYORUZ”Türkiye’de hukuk, adalet, parlamenter sistem, ve özgürlük istiyoruz. Halkın oylarıyla parlamentoya girmiş değerli milletvekillerimiz artık hukuk adına sözde suç işledikleri için tutuklanıyor. Bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe dur demek için buradayız. Türkiye’de demokrasi ve özgürlük istiyoruz.

“DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

Bu başlatılan faşist uygulamalar ve cezaevine konulan arkadaşlarımız, gençlerimiz, milletvekillerimizin gözaltına alınması, sonra tutuklanması Cumhuriyet Türkiyesi’ne yakışmamaktadır. Bugün ülkemizde yapılan bu uygulamalar ülkemizi dünyaya karşı rencide etmektedir. Böyle bir hukuksuzluk ancak faşist, parlamentosu olmayan, anti-demokratik, diktatörlük iktidarlıklarında olur. Biz bunun için 16 Nisan’da hayır dedik. Ve referandumda hayır kazanmasına rağmen bir takım hilelerle elimizden bu kazanımımızı aldılar. Ama biz direne direne kazanacağız!

“İZMİR OLARAK İSTANBUL İLERLEYİŞİNİN ARKASINDAYIZ!

”Bugün genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan yeni bir adalet istiyorum haykırışıyla yeni bir demokrasi ve adalet yürüyüşünü başlatıyor. İstanbul’a kadar sürecek olan yürüyüşü hep birlikte destekliyoruz. Buradan Ankara’daki bütün arkadaşlarımıza selam yolluyoruz. İzmir olarak İstanbul ilerleyişinin arkasındayız. Bu yürüyüş demokrasinin, adaletin, hukukun üstünlüğünün zaferiyle sonuçlanacaktır. Hep birlikte İzmir olarak bu mücadeleye yürekten inanıyoruz!"2019'DA ZAFER YAZACAĞIZ"Her türlü baskıya rağmen İzmir direnişini göstererek 68.8 le hayır oranını yakaladı. Bu aldığımız oyu daha da yükselterek 2019'da zafer yazacağız. Kardeşliğimiz ve yol arkadaşlığımız devam edecek. Emperyalizm kağıttan bir kaplandır. Bunlar'da kağıttan kaplandır. Bunları yıkmak, seçimde onları indirmek kolay bir iştir yeter ki birlik olalım. Onları, yaptıklarının hesabını vermek durumunda bırakacağız.

"ENİS BERBEROĞLU DOĞRULARI SÖYLEDİĞİ İÇİN TUTUKLANMIŞTIR!

"Parlamentoya girmiş, seçilmiş millettvekilleri derhal serbest bırakılmalıdır! Enis Berberoğlu doğruları söylediği için tutuklanmıştır. Böyle bir adalet olur mu? Böyle bir hukuk sistemi olur mu? Bunun altında kalacaklardır. Hep birlikte bu mücadeleyi dayanışma ve yardımlaşma içinde yürüyerek bu zaferi kazanacağız. Bu siyasi iktidar bir çok arkadaşımızı ve vatandaşlarımızı mağdur etti. Bunların birgün mutlaka hukuk önünde gereken cezayı almalarını sağlayacağız. Bundan kimsenin tereddütü olmasın!

 

KAYNAK: EGE’NİN SESİ/CEREN UŞKAY




Bu haber 15.06.2017 14:50:37 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • İKÇÜ AİLESİ REKTÖRLÜKTE BULUŞTU

  • Pekdaş: Adalet Üstün Olsun

  • MENEMENLİLER SON SAHURU BİRLİKTE YAPTI

  • Buca’da Mezarlıklarda Bayram Bir Başka Anlamlı

  • BELEDİYEDE BAYRAMLAŞMA

  • CHP TEHDİDE BOYUN EĞMİYOR

  • Bayram; Barış, Dostluk ve Hoşgörü Getirsin

  • MEZUNLAR HASTALARA UMUT OLACAK

  • DEÜ İFTARINDA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

  • “İzmir, Herkesin Yaşamak İstediği Şehir Oldu”

  • Başkan Arslan Çiğli Protokolüne İftar Yemeği Verdi

  • Aydın’da Anlamlı İftar Yemeği

  • 365 Hastalığı Taklit Ediyor

  • Lozan ve Montrö'ye Tramvay Makyajı

  • Bayraklı'da Bayram Geleneği Sürüyor

  • Başkan Soylu’dan Dolmuşçulara Bayram Hediyesi

  • Yaban Kuşları Emin Ellerde

  • Süt Kuzusu’na 16 Günlük “Mola”

Benzer Haberler