Ege / Güncel / İzmir / Politika / Yerel Politika
CHP Çiğli Taksime çıkarma yapacak!
Bir hafta önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP'nin 24 Temmuz Pazar günü, İstanbul Taksim Meydanı'nda "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" düzenleyeceğini açıklamıştı. Bingöl, yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız, Genel Başkan Yardımcılarımız, milletvekili ve vatandaşlarla buluşacak ve 15 Temmuz akşamı cuntanın yaptığı darbe girişimi sonrasında, darbe karşıtı tavrımızı net bir şekilde dile getireceğiz. Demokrasi, cumhuriyet ve parlamenter sisteme olan inancımızı ve kararlılığımızı da siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızla birlikte yineleyeceğiz” demişti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl tarafından parti adına yapılan bu çağrıdan sonra CHP’nin il ve ilçe başkanlıkları faaliyete geçti. CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’da bu açıklama doğrultusunda çalışmalarına başlayıp, tamamladıktan sonra Çiğlililere, CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi.
Zeynel Mertoğlu gerçekleştirdiği bu basın açıklamasında Çiğlilere şu şekilde seslendi:
Türkiye’nin içinden geçtiği bu zorlu ve kritik dönemde sebebi ne olursa olsun kimse kendisini halkın iradesi yerine koymamalıdır. Türkiye'nin acilen demokrasiyi işletmesi gerekmektedir. Bizler darbeciler arasından darbeci, diktatörler arasından diktatör seçmeye mahkum değiliz. Silahlı darbeye de sivil darbeye de karşıyız, bizler laik, demokratik bir Türkiye için, eşit yurttaşlık için ve özgürlüklere sahip çıkmak için orada olacağız.
Darbelerden en fazla zarar görmüş genel başkanları tutuklanmış, mal varlıklarına ve arşivlerine el konulmuş bir partinin ilçe başkanı ve örgütü olarak 24 temmuz 2016 pazar günü saat 18:00 da bütün Cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarını direnişin simgesi Taksim Meydanı’na bekliyoruz.
Bizimle gelmek isteyen Çiğlili Cumhuriyet ve Demokrasi sevdalılarını pazar günü saat 06:00 da Çiğli İlçe başkanlığımızın önünde bekliyoruz.
İrtibat numaramız:0232 376 37 37
Bu haber 22.07.2016 17:27:21 tarihinde eklenmiştir.
Mardin'den Acı Haber
Trafik Borcu Olanlara Önemli Karar!
Bank Asya'da Tasfiye
Şehit Ateşi İzmir’e Düştü
İşte, Genelkurmay Başkanı Akar'ın ifadesi
Foça Deniz Üssüne Operasyon
Dikili turizmde rekora koşuyor
“Halkımız demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktı”
Buca sporun başkenti olacak
Narlıdere’liye Çifte Müjde!
“Buz” gibi sürpriz
Engellere sanatsal başkaldırı
Nazlı Ilıcak ve 41 gazeteci hakkında gözaltı kararı
CHP Merkez Yönetimde Olağanüstü Toplantı Yapılacak

Kahraman Komutan İzmir’de Darbeyi Önledi
Kemalpaşa Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıp Darbeyi Kınadı
Siz daha gitmediniz mi?
Çiğli’deki O Yurt Kapatıldı !
